ÉlményFactory Kulturális Egyesület

Partnereink

DIVADLO BEZ DOMOVA – ERROR FESZTIVÁL

A Pozsonyi Divadlo Bez Domova legfontosabb célja hajléktalan színészek szereplésével és részvételével készült színdarabok színpadra állítása. A szervezet 2007 óta rendezi meg az ERROR fesztivált, mely Európa – de könnyen lehet, hogy az egész világ – egyetlen hajléktalan-színházas társulatokra fókuszáló fesztiválja. A fesztiválon Európa és más kontinensek hajléktalan színházain túl megjelennek más nehéz vagy kiszolgáltatott helyzetben élő művészek előadásai és performanszai is. Az ERROR fesztiválnak évek óta része egy sérülékeny helyzetűekkel foglalkozókat segítő egyhetes drámaterápiás műhely, melynek során Paul Rebillot Hero’s Journey módszerét alkalmazzák.

MAGYARKÚTI MŰVÉSZTELEP

A Magyarkút Art Residency egy 2020-ban, Képzős hallgatók által indított, mára nemzetközi tagokkal is kiegészült önszerveződő alkotótábor a Dunakanyarban. A művésztelep egy kéthetes, intenzív összművészeti alkotófolyamatból és egy azt lezáró, nyilvános szabadtéri kiállításból és minifesztiválból áll. A részvevők között vannak szobrászok, grafikusok, kurátorok és festők, de mozgással és művészetterápiával foglalkozó alkotók is. A projekt célja a szabad, természetközeli, fókuszált alkotómunka és egy közösségi tudásbázis létrehozása egyaránt.

MŰVÉSZETI DÉLUTÁN

A Művészeti Délután minden keretet tágít. Például rögtön: nem csak délután, nem csak
művészet!

ÖNISMERETI DISZKÓ

Az Önismereti Diszkó küldetése, hogy aki találkozik vele, annak legyen egy spontán, intimebb találkozása a térrel, hangulattal ahol van, így bizonyos értelemben egy kicsit saját magával. Amit létrehozunk, az egy nyugodtabb környezet, de nem teljesen kiszakítva a térből ahol létrejön, hanem csak feldíszítve azt.

Open Jam

Olyan közös együttlétek ezek az alkalmak, mikor időt és figyelmet és fokozott jelenlétet osztunk meg egymással. A jamek kívülről nem mindig adnak élvezhető produktumot, hanem sokkal inkább a “belül” benne lévők összehangolódását, majd kommunikációját, közös “történetét” tükrözi.

TŰ FOKÁN MŰVÉSZETI FESZTIVÁL 

Vannak az ipari fesztiválok, ilyen a Sziget, a VOLT, de ilyen Orfű is. Itt nagybeszállítók hozzák az egész infrastruktúrát, nagy nevek adják elő azt az előregyártott élményt, amire állítólag mindenki vágyik. Aztán vannak a bazár-fesztiválok, ahol pedig új élményt gyártunk, az annak megfelelő ritmusban. Olyan fesztiválok, amiket a saját képünkre alakítunk, olyan események ahol plurális érdekeltek alakítják ki a végleges arculatot. Ilyen a Tűfokán is.